11-04-18

Justice League.

2017,Ben Affleck, henry cavill,Gal Gadot

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden - Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash- is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

2017

08-08-16

Batman v. Superman: dawn of justice.

batman,superman,wonder woman

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

2016

07-08-16

Man of steel.

superman

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

2013

07-01-07

Supergirl.

supergirl-sleeveKara Zor-El (Supergirl: Helen Slater), oftewel de "Vrouw Van Staal", is het nichtje van Jor-El (Superman) van de planeet Krypton. Kara woont met een aantal overlevende van Krypton in een vluchtplaats in de vorm van een stad gecreëerd door de wetenschapper/kunstenaar Zaltar (Peter O'Toole). Zaltar verveelt zich hopeloos, daarom bouwde hij een experimenteel transportmiddel en is bezig met "aardse" kunst! Voor die kunst heeft hij wel energie nodig dus "leende" hij een van de belangrijkste krachtbronnen van de stad, de Omegaheadron. Als Zaltar dit aan de naïeve en leergierige Kara laat zien is zij zeer onder de indruk, maar als haar moeder Alura (Mia Farrow) dit ook ziet wordt ze woedend over de minachting van het gevaar dat het met zich meebrengt. Zaltar probeert dit te ontkennen en in de consternatie verdwijnt de Omegaheadron per ongeluk in de ruimte. Kara, die zich nu een beetje schuldig voelt, aarzelt geen moment en stapt in het experimentele transportmiddel van Zaltar om de Omegaheadron te achterhalen.Hiermee wordt Kara naar de aarde getransporteerd waar de Omegaheadron inmiddels is beland. Kara weet dat de Omegaheadron de belangrijke krachtbron voor de stad is en absoluut teruggebracht moet worden om haar uitstervende ras te redden. Maar op de aarde is de krachtbron inmiddels in handen gevallen van de amateur-heks Selena (Faye Dunaway). Selena wil de krachtbron gaan gebruiken om de absolute macht over de wereld te verkrijgen (wereld dominantie). Kara neemt ondertussen, net als haar neef, een tweede identiteit aan en doet zich voor als middelbare scholiere Linda Lee in het plaatsje Midvale. Zo wordt ze ook kamergenote met Lucy Lane (Maureen Teefy) en haar vriendje Jimmy Olsen (Marc McClure). Daar bindt ze de strijd aan met Selena. Dan ontmoet Kara de tuinman Ethan (Hart Bochner), die betoverd is door Selena. Ethan zal door een betovering van Selena verliefd worden op de eerste persoon die hij ziet. De bedoeling is dat Selena die persoon is, maar helaas wordt hij verliefd op Kara. Het grote gevecht tussen Supergirl en Selena de heks kan nu beginnen...

1984

Superman and the mole men.

Superman-and-the-Mole-MenVerslaggevers Clark Kent en Lois Lane arriveren in een klein dorpje in Silsby om getuigen te zijn van het boren van 's werelds diepste olieput. Het geboor verstoort echter het leven van een ondergronds levend volk. 's Avonds komen ze woedend tevoorschijn, en de inwoners van het dorp roepen de hulp in van Luke Benson ze uit de weg te ruimen, maar alleen Superman kan een tragedie voorkomen.

1951

06-01-07

Superman.

sup 1 (1978)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer...

Dit is de originele versie zoals hij in 1978 werd vertoond in de bioscoop.

1978

04-01-07

Superman: special edition.

sup 1 (2000)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer....

 

1978/2000

 

03-01-07

Superman 2: the Richard Lester theatrical version.

sup 2 -1Drie, van Krypton verbannen criminelen, komen aan op aarde door toedoen van Superman (Christopher Reeves). Zij zijn van plan om de aarde en haar bewoners tot eigendom te maken en de mensen als slaven voor hen te laten werken. Maar daar hebben ze hulp bij nodig en super aardcrimineel Lex Luthor (Gene Hackman) wil wel helpen. Hij geeft aan dat hij weet waar superman zich bevindt. Superman is intussen in een moeilijke zaak verwikkeld. Lois Lane heeft in de gaten gekregen wie superman is. Hij is nl. dezelfde persoon als journalist Clark Kent van de Daily Planet. Superman besluit haar mee te nemen naar zijn verblijf op de noordpool en daar hebben ze een romantisch diner. De drie criminelen richten veel schade aan in de stad en Superman moet eraan te pas komen om de mensen en Lois Lane te redden van het illustere gezelschap. Maar zal Superman ook dit keer weer op tijd zijn?

1980

 

 

 

 

 

 

 

02-01-07

Superman 2: the Richard Donner cut.

sup 2 2

 

 

Dit is de versie die oorspronkelijk ging gemaakt worden.

In 2006 heeft men ervoor gezorgd dat alle opnames, waarvan men dacht vernietigd te zijn, terug gevonden werden en een edit versie gemaakt van de bioscoopversie uit 1980.

Je ziet o.a. een andere manier hoe Lois het geheim ontdekt van Clark...

 

 

1980/2006.

 

 

 

 

01-01-07

Superman 3.

sup 3Gus Gorman (Richard Prior) is werkeloos en het lukt hem maar nauwelijks om langer dan een dag een baantje te houden. Tenslotte wordt dan ook nog zijn bijstandsuitkering stopgezet. Dan ziet hij een advertentie. Rijk worden door een computercursus. Hij gaat erheen en hij snapt er niets van. Maar toch krijgt hij allerlei dingen uit de computer die een ander niet voor elkaar krijgt. Als hij zijn salarisstrook krijgt vindt hij dat hij te weinig heeft gekregen. Hij hoort dat zijn salaris is afgerond en dat hij de 1/2 centen niet krijgt. Hij geeft de computer opdracht om alle 1/2 centen over te maken op zijn salaris. De volgende maand krijgt hij 82.000 dollar. Dat klinkt beter! De baas van het bedrijf roept hem bij zich en Gus denkt dat dit het einde van zijn carrière is. Maar niets van dat. De baas wil hem gebruiken. Hij wil geld verdienen met koffie. Gus moet de koffieoogst in Columbia verwoesten. Hij moet een satelliet zo programmeren dat het verschrikkelijk slecht weer wordt in Columbia. Het lukt Gus, maar Superman (Christpher Reeve) steekt daar een stokje voor. Ze besluiten Superman uit te schakelen door Kryptoniet te maken. Gus weet echter één component niet en vult maar wat in op de computer. Ze geven de kryptoniet op slinkse wijze aan Superman, maar er gebeurd niets! Maar wacht er gebeurd wel wat. Superman doet allemaal slechte dingen! Zo zet hij de scheve toren van Pisa recht (slecht voor het toerisme) en doet hij meerdere slechte dingen. Om de baas van Gus te helpen een boot naar een andere kant te laten varen, slaat hij een gat in de romp, zodat alle olie eruit lekt (milieuramp). Steeds is hij te laat bij echte rampen en hij heeft er lol in. Tot dat een klein jongetje in het diepste van zijn ziel raakt. Zijn goed ik treed uit het lichaam van de kwade Superman en beide komen in gevecht. Superman moet daarna al zijn fouten weer rechtzetten (dus de rechte toren van Pisa moet weer scheef). Samen met Gus zorgt hij dat zijn baas niet de wereld macht kan overnemen.....

1983

31-12-06

Superman 4: the quest for peace.

sup 4

Clark Kent (Christopher Reeve) moet een hoofdstuk van zijn leven afsluiten. Zijn adoptieouders zijn overleden en hij wil de boerderij verkopen. In de schuur ligt echter het ruimteschip nog verborgen waarmee Clark naar de aarde is gekomen. Het schip geeft hem het laatste onderdeel van de planeet Krypton, waar Clark vandaan komt. Het schip met de stem van Clark's biologische moeder zegt dat dit laatste stukje Krypton Clark in uiterste nood kan helpen. Als hij het echter gebruikt zullen de allerlaatste banden met Krypton worden vernietigd.Ondertussen proberen de wereldleiders een oplossing te vinden in de nucleaire wapenwedloop. Maar niemand wil de eerste stap zetten. Clark en Lois (Margot Kidder) hebben op de krant een brief van een jongetje gehad waarin hij Superman vraagt te helpen. Omdat Clark nu geen enkele banden meer heeft met Krypton, besluit hij dat de aarde nu zijn planeet is en hij besluit te helpen. Iedere raket met een nucleaire lading die afgeschoten wordt, vangt Superman op in een groot net en als zijn net vol is, dan slingert hij alle raketten in de zon. Natuurlijk zijn er altijd mensen die balen van de goedheid van Superman. Eén van die mensen is Superman's aartsvijand, Lex Luthor (Gene Hackman). Hij wil juist geld verdienen aan de nucleaire wapens. Hij besluit zelf een Superman te maken, maar dan natuurlijk een slechte. Met wat DNA van superman en wat gegoochel met chemische stoffen stuurt Lex dit goedje met een raket de ruimte in. Superman zorgt ervoor dat dit goedje ook in de zon belandt. Met de kracht van de zon wordt er een slechte Superman gevormd die van Lex de naam Nuclear Man krijgt. Nuclear Man zorgt dat er weer allerlei rampen gebeuren die Superman moet weten te stoppen of althans de ellende moet proberen in te dammen. Maar uiteindelijk komen ze dan echt oog in oog met elkaar en wordt het een harde strijd. Zal Superman in staat zijn om de sterke Nuclear Man te stoppen en de wereld te redden tegen slechteriken als Lex Luthor?

1987

30-12-06

Superman returns.

superman returns5 jaar geleden, toen wetenschappers de overblijfselen/brokstukken van de planeet Krypton ontdekten, verdween Superman (Brandon Routh) plotseling van de aardbodem. Binnen afzienbare tijd klom de criminaliteit weer omhoog, en vroeg de mensheid zich vertwijfeld af waar hun rood-blauwe held was gebleven. Maanden, jaren verstreken, en de mensheid leerde weer op eigen voeten te staan. De herinnering aan Superman vervaagde en werd een onderdeel van het verleden. Lois Lane (Kate Bosworth) publiceerde zelfs het artikel “Waarom De Wereld Superman Niet Nodig Heeft”, en won daarmee de Pulitzerprijs. Het Superman hoofdstuk was hiermee afgesloten….Heden:Gedesillusioneerd is Superman weer met een klap op aarde teruggekomen. Zijn zoektocht naar zijn “roots”, en zijn hoop om misschien enkele overlevenden van zijn volk te vinden, is na een zoektocht van 5 jaar op niets uitgelopen. Tussen de brokstukken van wat eens zijn thuisplaneet was, heeft hij niets dan koude leegte gevonden.Als Clark Kent probeert hij op aarde zijn oude leventje weer op te pakken. Zijn moeder heeft door middel van kaarten en brieven haar best gedaan om zijn afwezigheid te verklaren, en zijn kennissenkring te laten geloven dat hij al deze jaren op reis is geweest. Zogezegd op zoek naar de zin en het doel van zijn leven. Clark heeft al snel door dat de wereld niet heeft stil gestaan. Het leven is ook zonder Superman doorgegaan. Zo ook voor Lois Lane, die nu een zoon en een verloofde heeft, en tevens een flinke wrok tegen Superman koestert. Alsof Clark hierdoor nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, is ook Lex Luthor (Kevin Spacey) weer met zijn criminele praktijken terug van weggeweest. Lex is namelijk vrijgesproken voor zijn misdaden tegen de mensheid omdat Superman destijds, als belangrijke getuige, tijdens de rechtzaak verstek heeft laten gaan. Met een op een verachtelijke manier vergaarde bron van inkomsten, is hij ditmaal van plan de wereld met buitenaardse technologie (Kryptonese technologie) op zijn knieën te krijgen, en hierbij Superman eindelijk te vernietigen.

2006