12-12-16

Suicide squad.

suicide squad

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

2016

08-08-16

Batman v. Superman: dawn of justice.

batman,superman,wonder woman

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

2016

07-08-16

Man of steel.

superman

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

2013

15-02-16

Red 2.

red

Frank Moses en zijn team van voormalige CIA-agenten zullen hun krachten wederom moeten bundelen om toerend door Europa hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten ze de man die het wapen heeft ontworpen, bevrijden uit een psychiatrische inrichting...

2013

14-02-16

RED.

2010,bruce willis,morgan freeman,john malkovich,mary-louise parker,karl urban,helen mirren,brian cox,richard dreyfuss

 Frank Moses is een CIA-agent op rust, maar één die je liever met rust laat, want hij is geenszins een versleten oude knar. Zijn leven is eerder leeg sinds zijn pensioen. Zijn tijd probeert hij te vullen met telefoontjes naar ene Sarah, de verantwoordelijke voor zijn pensioen, op wie Frank wel een oogje heeft. Als op een dag een troep getrainde agenten zijn huis binnenvalt om hem liever dood dan levend naar buiten te brengen, ziet Frank zich gedwongen om te vluchten (maar niet zonder eerst de agenten uit de weg te ruimen uiteraard). Tijdens het vluchten pikt hij Sarah op, alsook enkele andere gepensioneerden uit het vak en samen onderzoekt de olijke bende wie hen achterna zit en waarom.

2010

06-01-15

Dredd.

2de Judge Dredd film.

judge dredd, 2000 ad

Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.

2012

26-08-14

The Dark Knight rises.

batman

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

 

2012

18-08-14

The amazing Spider-Man 2.

Andrew Garfield, Emma Stone,Jamie Foxx,bd,2014

Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.

2014

04-02-12

Captain America: the first Avenger.

Chris Evans, captain america, Richard Armitage, Hugo Weaving, Samuel L. Jackson, Stanley Tucci ,Tommy Lee Jones,  2011, bd

Steve Rogers (Chris Evans) heeft een bijna ziekelijke drang om in het leger iets van betekenis te zijn. Maar zelfs voor de rol van kanonnenvoer acht het Amerikaanse leger dit petieterig ventje niet geschikt. Steve Rogers wordt dan ook meermaals geweigerd als hij zich voor dienst aanmeldt. Maar dan ontmoet hij Dr. Erskine, een man die verder kijkt dan het fysieke en dankzij Steve’s goede inborst krijgt hij de kans om deel te nemen aan een geheim experiment van het Amerikaanse leger. Al snel is Captain America geboren. Dit is niet de eerste keer dat zo’n experiment ondernomen wordt, ‘The Red Skull’ loopt al langer op deze aardkluit rond...

2011

06-11-11

Thor.

Chris Hemsworth, Natalie Portman, 2011, Anthony Hopkins

De machtige, maar arrogante krijger Thor (Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thor’s vader Odin (Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

2011

25-02-09

The Dark Knight.

2 batman

Gotham City. De Joker (Heath Ledger) berooft een maffia-bank en doodt vervolgens al zijn handlangers, zodat hij al het geld kan houden. Die nacht verstoren enkele Batman-imitators een ontmoeting tussen een criminele bende en de Scarecrow. De echte Batman (Christian Bale) kan nog net voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, maar komt er ook achter dat zijn hulpmiddelen beperkt zijn. Hij vraagt daarom aan Lucius Fox (Morgan Freeman) nieuwe en betere hulpmiddelen te maken.
Terwijl er dus verschillende criminele organisaties Gotham City onveilig maken, bundelen Bruce Wayne, ook wel Batman, en Lt. James Gordon (Gary Oldman) hun krachten. Samen proberen zij deze chaos tegen te gaan die Gotham City momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans nieuwste en ergste vijand, The Joker: een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde. Ondertussen blijkt dat Batman niet meer de enige held van Gotham City is, want de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) houdt huis onder de schurken, ook al doet hij dat in de rechtbank.
Als Batman de taak op zich neemt om met de psychotische The Joker in te rekenen, keert de opinie tegen hem.

2008

19-12-05

Batman begins.

Bruce Wayne (Christian Bale) heeft in zijn leven al heel wat meegemaakt en heeft ook een paar vervelende trauma's opgelopen waar hij maar niet vanaf komt. Het ene is dat hij panisch van angst is voor vleermuizen. Dit is gekomen doordat hij tijdens het spelen op het enorme landgoed van zijn vader in een diepe put is gevallen. Daar werd hij overvallen en aangevallen door duizenden vleermuizen die daar leefden.
Het andere trauma heeft hij opgelopen op de avond dat hij met zijn ouders naar een operavoorstelling gaat. Hier wordt Bruce bang als zich op het toneel vleermuisachtige mensen hun spel opvoeren. Omdat Bruce bang is wil hij eerder weg. Via de achteruitgang vertrekken ze. Daar worden zijn ouders echter vermoord door zwerver Joe Chill omdat hij geld en juwelen wilde. Bruce ziet alles gebeuren. Hierdoor kan Chill wel opgepakt worden en verdwijnt hij achter de tralies.
Bruce wordt opgevoed door Butler Alfred (Michael Caine) en een aantal jaren is Bruce uit Gotham City weg. Hij komt echter terug om het proces over de vrijlating van Chill mee te maken. Chill heeft namelijk informatie die maffiabaas Carmine Falcone (Tom Wilkinson) achter slot en grendel kan krijgen. Chill wordt dan ook vrijgelaten en Bruce staat klaar met een pistool om wraak te nemen op de moord van zijn ouders. Maar iemand is hem voor en Chill wordt vermoord. Bruce weet niet wat hij met zijn gevoelens moet doen. De wraak en de ongerechtigheid doen pijn. Zijn jeugdvriendin Rachel (Katie Holmes) is inmiddels werkzaam bij de officier van Justitie en die laat hem zien hoe slecht Gotham is geworden. De ondergrondse Narrows-buurt is een poel van verderf en criminaliteit. Rachel probeert via legale weg mensen als Falcone te pakken te krijgen. Ze legt Bruce uit dat wraak geen oplossing is. Toch zet ze hem af bij Falcone. Maar door Falcone wordt Bruce ronduit uitgelachen en vernederd en Bruce ziet in dat hij niets kan veranderen in Gotham.
Bruce besluit Gotham te laten voor wat het is en stapt op een boot naar Azië. Daar leeft hij aan de zelfkant van de samenleving en wordt betrapt op stelen en beland in een gevangenis. Hier moet hij vechten om te overleven. Daar wordt hij echter opgemerkt door een lid van de Legue Of Shadows. Een groep mensen die vecht tegen corruptie en criminaliteit. Ducard (Liam Neeson) ziet in Bruce een goed lid door de vele trauma's die deze jongeman heeft opgelopen. In de hooggebergte van Azië wordt Bruce opgeleid in de Ninja-vechtwijze en leert hij zijn angsten onder ogen te zien en te gebruiken in zijn eigen voordeel. Hij krijgt les in verschillende vechttechnieken. Als hij als laatste test een crimineel moet vermoorden weigert hij. Hij hoort namelijk dat de Legue er niet voor terugdeinst om vele onschuldige mensen te doden in het proces om criminelen uit te schakelen. Hij keert zich tegen de Legue en roeit hen bijna uit.
Bruce gaat terug naar Gotham waar hij het bedrijf van zijn vader aantreft onder de leiding van Mr. Earle (Rutger Hauer). Hij vraagt Earle om een baan en wil beginnen op de afdeling wetenschappelijke toepassingen. Daar leert hij Lucius Fox (Morgan Freeman) kennen. Hij laat Bruce een aantal prototypes van uitvindingen zien die nooit gebruikt zijn. En Bruce krijgt een idee. Zijn idee krijgt een solide vorm als Bruce een grot onder Wayne Manor vindt, waar de vleermuizen huizen. Hij besluit een symbool te worden dat recht laat zegevieren in Gotham zonder dat dit zijn persoon aantast. Hij wil angst zaaien onder de criminelen en ze uit de weg ruimen. Samen met Alfred en de uitvindingen van Wayne Enterprises wordt Batman 'geboren'.
En zijn eerste taak is Carmine Falcone uitschakelen en overleveren aan agent Gordon (Gary Oldman) de man die Bruce ook heeft opgevangen na de dood van zijn ouders. Maar al snel blijkt dat er een geheime organisatie het op de stad heeft voorzien. De ramp die Gotham te wachten staat zal iedereen het leven kosten, crimineel of niet. En er is maar één man die dit kan tegenhouden.... Batman!2005