08-03-18

Thor (3): Ragnarok.

2017,bd,Chris Hemsworth, Cate Blanchett,Tom Hiddleston

Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.

2017

14-01-16

Avengers: Age of Ultron.

avengers

The Avengers, een buitengewoon team van superhelden bestaande uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America komen opnieuw samen om de strijd aan te binden tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark, die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van de Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee heeft dat de mens de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt lopen de zaken uit de hand.

2015

15-06-14

The Avengers.

Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson,2012,bd,Chris Evans

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

 

2012

17-01-10

Hulk.

1 hulk

David Banner (Nick Nolte) is een wetenschapper in dienst van het Amerikaanse leger, hij doet er aan genetische manipulatie om zo de perfecte, onkwetsbare soldaat te kunnen creëren. De experimenten draaien echter allemaal op niets uit en na een tijdje wordt hem verboden om nog langer tests te doen op levende wezens. Daarop besluit Banner dan maar om zichzelf te injecteren met het serum waarvan hij denkt dat het de verwezenlijking is van zijn jaren van werk. Het serum doet het echter helemaal niet zoals het moet, tot overmaat van ramp wordt hij een tijdje later vader en blijkt zijn zoontje Bruce de gemanipuleerde genen overgeërfd te hebben. David gaat wanhopig op zoek naar een remedie, tot op een dag zijn labo helemaal afgesloten wordt, in een vlaag van woede veranderd hij zelf in een monster … zijn vrouw bekoopt het met haar leven. Bruce (Eric Banna) wordt bij een pleeggezin geplaatst en jaren later werkt hij samen met zijn ex-vriendin Betty Ross (Jennifer Connelly) aan ongeveer hetzelfde waaraan zijn vader destijds werkte. Al snel wekt hij zo de interesse op van én het leger én zijn vader. Beiden proberen bijgevolg hem voor zich te winnen, tot grote verwarring van Bruce. Op een dag echter gebeurt er een ongeval in het labo waar Betty en Bruce aan het werk zijn, waardoor Bruce wordt bestraald met een dodelijke dosis gamma straling. Wonder bij wonder is hij zo gezond als een visje, tot er zich even later nevenverschijnselen beginnen voor te doen. Bruce wordt zo woedend dat hij in een gigantisch groot groen monster, dat wij de naam Hulk geven, verandert. Binnen de kortste keren wordt hij op de hielen gezeten door het leger, in het bijzonder Betty’s vader generaal Ross ( Sam Eliott). Maar The Hulk blijkt te sterk te zijn en niet te stoppen, of zo lijkt het alleszins, want blijkbaar heeft Bruce nog steeds gevoelens voor Betty, aangezien The Hulk enkel kalmeert en dus weer in Bruce verandert telkens hij haar ziet. Ondertussen houdt Bruce’s vader David er zo zijn eigen kwaadaardige plannen op na... en die stroken in geen geval met wat generaal Ross of Bruce zelf willen...

2003

16-01-10

The incredible Hulk.

1 hulk

Aan het begin van dit explosieve actiespektakel lijkt een remedie binnen handbereik voor The Incredible Hulk, de onstuitbare oerkracht die uitgroeide tot één van de populairste superhelden aller tijden. Wetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) struint anoniem de planeet af, op zoek naar een tegengif voor zijn aandoening. Maar hij wordt gekweld door de personen die zijn krachten willen misbruiken en door de gedachte aan Betty Ross (Liv Tyler), de enige vrouw van wie hij ooit heeft gehouden. De geniale dokter wordt genadeloos opgejaagd door The Abomination, een nachtmerrieachtig monster dat zich voedt met onversneden adrenaline en razernij en over superkrachten beschikt die niet moeten onderdoen voor die van The Hulk zelf. Hun confrontatie leidt tot een duel van waarlijk comicsachtige proporties, waarbij New York met de totale vernietiging bedreigd wordt.

2008