11-04-18

Justice League.

2017,Ben Affleck, henry cavill,Gal Gadot

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden - Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash- is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

2017

11-10-17

Wonder Woman.

Gal Gadot, Chris Pine,bd,2017,dvd,Robin Wright

Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.

2017

12-12-16

Suicide squad.

suicide squad

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

2016

08-08-16

Batman v. Superman: dawn of justice.

batman,superman,wonder woman

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

2016

07-08-16

Man of steel.

superman

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

2013

15-02-16

Red 2.

red

Frank Moses en zijn team van voormalige CIA-agenten zullen hun krachten wederom moeten bundelen om toerend door Europa hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten ze de man die het wapen heeft ontworpen, bevrijden uit een psychiatrische inrichting...

2013

14-02-16

RED.

2010,bruce willis,morgan freeman,john malkovich,mary-louise parker,karl urban,helen mirren,brian cox,richard dreyfuss

 Frank Moses is een CIA-agent op rust, maar één die je liever met rust laat, want hij is geenszins een versleten oude knar. Zijn leven is eerder leeg sinds zijn pensioen. Zijn tijd probeert hij te vullen met telefoontjes naar ene Sarah, de verantwoordelijke voor zijn pensioen, op wie Frank wel een oogje heeft. Als op een dag een troep getrainde agenten zijn huis binnenvalt om hem liever dood dan levend naar buiten te brengen, ziet Frank zich gedwongen om te vluchten (maar niet zonder eerst de agenten uit de weg te ruimen uiteraard). Tijdens het vluchten pikt hij Sarah op, alsook enkele andere gepensioneerden uit het vak en samen onderzoekt de olijke bende wie hen achterna zit en waarom.

2010

26-08-14

The Dark Knight rises.

batman

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

 

2012

21-08-12

Green Lantern.

green lantern

 Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

2011

20-09-11

Jonah Hex.

jonah hex

 Jonah Hex (Josh Brolin) is een gemutileerde zwerver en premiejager voor de wanhopigen. Hij wordt met zijn pijnlijke verleden geconfronteerd op het moment dat het Amerikaanse leger op hem beroep wil doen om de gestoorde terrorist Quentin Turnbull (John Malkovich) af te stoppen, de man die zijn gezin vermoordde en hem verminkte...
2010

25-02-09

The Dark Knight.

2 batman

Gotham City. De Joker (Heath Ledger) berooft een maffia-bank en doodt vervolgens al zijn handlangers, zodat hij al het geld kan houden. Die nacht verstoren enkele Batman-imitators een ontmoeting tussen een criminele bende en de Scarecrow. De echte Batman (Christian Bale) kan nog net voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, maar komt er ook achter dat zijn hulpmiddelen beperkt zijn. Hij vraagt daarom aan Lucius Fox (Morgan Freeman) nieuwe en betere hulpmiddelen te maken.
Terwijl er dus verschillende criminele organisaties Gotham City onveilig maken, bundelen Bruce Wayne, ook wel Batman, en Lt. James Gordon (Gary Oldman) hun krachten. Samen proberen zij deze chaos tegen te gaan die Gotham City momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans nieuwste en ergste vijand, The Joker: een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde. Ondertussen blijkt dat Batman niet meer de enige held van Gotham City is, want de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) houdt huis onder de schurken, ook al doet hij dat in de rechtbank.
Als Batman de taak op zich neemt om met de psychotische The Joker in te rekenen, keert de opinie tegen hem.

2008

11-11-07

Constantine.

constantine
John Constantine (Keanu Reeves) kan al van kinds af aan dingen zien die anderen niet zien. Zo ziet hij Engelen en Demonen op aarde. Maar naar gelang hij ouder wordt, ziet hij deze vloek als erg lastig en zijn leven neemt een andere wending aan als hij zelfmoord pleegt. Als goed Katholiek mag je je eigen leven niet nemen en daarom kom je in de hel, het domein van Satan.
Maar Constantine komt terug uit de hel en ziet zich genoodzaakt om zijn gave te gebruiken. Aangezien God en Satan een weddenschap en een pact hebben gesloten is het aan Constantine om te zorgen dat er een bepaald evenwicht blijft met evenveel bastaard Engelen en Demonen op aarde.
Dus wordt hij bij de meest vreemde zaken geroepen en moet hij regelmatig een exorcisme uitvoeren. Maar de gebeurtenissen lijken te verergeren en daar maakt Constantine zich nu zorgen over.   
Constantine komt in contact met Angela (Rachel Weisz). Zij is politieagente en heeft net haar zus verloren. Hoewel de behandelaars van haar zus, die in een psychiatrische inrichting zat, beweren dat ze zelfmoord heeft gepleegd, denkt Angela dat ze vermoord is. Namelijk dat ze onder invloed van iemand noodgedwongen moest springen. Ze vraagt Constantine om hulp.
Deze waarschuwt haar dat ze dingen zal gaan zien niet prettig zal zijn. Omdat zij, net als haar zus vroeger ook dingen heeft gezien, net als wat Constantine zag, is ze bereidt alles te doorstaan. Echter dat het zo heftig zou worden kon ze niet weten. Want de weddenschap tussen God en Satan neemt steeds grotere vormen aan als de Spear Of Deatiny (de speer waarmee Jezus aan het kruis gestoken is) ergens opgedoken blijkt te zijn. Degene die de speer in handen heeft, heeft de absolute macht. En de zoon van Satan schijnt niet tevreden te zijn met zijn rol in de hel van zijn vader en wil een eigen heldimensie. Die kan hij creëren als hij door een sterk medium of door een andere ziener zich naar de aarde kan werken en de speer in handen kan krijgen. Hij kiest daarvoor Angela uit.
Het lukt Constantine om door middel van exorcisme deze zoon van Satan uit te drijven en hij neemt een drastisch besluit. De enige manier om Satan te spreken is terugkeren naar de hel.....

2005

07-01-07

Supergirl.

supergirl-sleeveKara Zor-El (Supergirl: Helen Slater), oftewel de "Vrouw Van Staal", is het nichtje van Jor-El (Superman) van de planeet Krypton. Kara woont met een aantal overlevende van Krypton in een vluchtplaats in de vorm van een stad gecreëerd door de wetenschapper/kunstenaar Zaltar (Peter O'Toole). Zaltar verveelt zich hopeloos, daarom bouwde hij een experimenteel transportmiddel en is bezig met "aardse" kunst! Voor die kunst heeft hij wel energie nodig dus "leende" hij een van de belangrijkste krachtbronnen van de stad, de Omegaheadron. Als Zaltar dit aan de naïeve en leergierige Kara laat zien is zij zeer onder de indruk, maar als haar moeder Alura (Mia Farrow) dit ook ziet wordt ze woedend over de minachting van het gevaar dat het met zich meebrengt. Zaltar probeert dit te ontkennen en in de consternatie verdwijnt de Omegaheadron per ongeluk in de ruimte. Kara, die zich nu een beetje schuldig voelt, aarzelt geen moment en stapt in het experimentele transportmiddel van Zaltar om de Omegaheadron te achterhalen.Hiermee wordt Kara naar de aarde getransporteerd waar de Omegaheadron inmiddels is beland. Kara weet dat de Omegaheadron de belangrijke krachtbron voor de stad is en absoluut teruggebracht moet worden om haar uitstervende ras te redden. Maar op de aarde is de krachtbron inmiddels in handen gevallen van de amateur-heks Selena (Faye Dunaway). Selena wil de krachtbron gaan gebruiken om de absolute macht over de wereld te verkrijgen (wereld dominantie). Kara neemt ondertussen, net als haar neef, een tweede identiteit aan en doet zich voor als middelbare scholiere Linda Lee in het plaatsje Midvale. Zo wordt ze ook kamergenote met Lucy Lane (Maureen Teefy) en haar vriendje Jimmy Olsen (Marc McClure). Daar bindt ze de strijd aan met Selena. Dan ontmoet Kara de tuinman Ethan (Hart Bochner), die betoverd is door Selena. Ethan zal door een betovering van Selena verliefd worden op de eerste persoon die hij ziet. De bedoeling is dat Selena die persoon is, maar helaas wordt hij verliefd op Kara. Het grote gevecht tussen Supergirl en Selena de heks kan nu beginnen...

1984

Superman and the mole men.

Superman-and-the-Mole-MenVerslaggevers Clark Kent en Lois Lane arriveren in een klein dorpje in Silsby om getuigen te zijn van het boren van 's werelds diepste olieput. Het geboor verstoort echter het leven van een ondergronds levend volk. 's Avonds komen ze woedend tevoorschijn, en de inwoners van het dorp roepen de hulp in van Luke Benson ze uit de weg te ruimen, maar alleen Superman kan een tragedie voorkomen.

1951

06-01-07

Superman.

sup 1 (1978)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer...

Dit is de originele versie zoals hij in 1978 werd vertoond in de bioscoop.

1978

04-01-07

Superman: special edition.

sup 1 (2000)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer....

 

1978/2000

 

03-01-07

Superman 2: the Richard Lester theatrical version.

sup 2 -1Drie, van Krypton verbannen criminelen, komen aan op aarde door toedoen van Superman (Christopher Reeves). Zij zijn van plan om de aarde en haar bewoners tot eigendom te maken en de mensen als slaven voor hen te laten werken. Maar daar hebben ze hulp bij nodig en super aardcrimineel Lex Luthor (Gene Hackman) wil wel helpen. Hij geeft aan dat hij weet waar superman zich bevindt. Superman is intussen in een moeilijke zaak verwikkeld. Lois Lane heeft in de gaten gekregen wie superman is. Hij is nl. dezelfde persoon als journalist Clark Kent van de Daily Planet. Superman besluit haar mee te nemen naar zijn verblijf op de noordpool en daar hebben ze een romantisch diner. De drie criminelen richten veel schade aan in de stad en Superman moet eraan te pas komen om de mensen en Lois Lane te redden van het illustere gezelschap. Maar zal Superman ook dit keer weer op tijd zijn?

1980

 

 

 

 

 

 

 

02-01-07

Superman 2: the Richard Donner cut.

sup 2 2

 

 

Dit is de versie die oorspronkelijk ging gemaakt worden.

In 2006 heeft men ervoor gezorgd dat alle opnames, waarvan men dacht vernietigd te zijn, terug gevonden werden en een edit versie gemaakt van de bioscoopversie uit 1980.

Je ziet o.a. een andere manier hoe Lois het geheim ontdekt van Clark...

 

 

1980/2006.

 

 

 

 

01-01-07

Superman 3.

sup 3Gus Gorman (Richard Prior) is werkeloos en het lukt hem maar nauwelijks om langer dan een dag een baantje te houden. Tenslotte wordt dan ook nog zijn bijstandsuitkering stopgezet. Dan ziet hij een advertentie. Rijk worden door een computercursus. Hij gaat erheen en hij snapt er niets van. Maar toch krijgt hij allerlei dingen uit de computer die een ander niet voor elkaar krijgt. Als hij zijn salarisstrook krijgt vindt hij dat hij te weinig heeft gekregen. Hij hoort dat zijn salaris is afgerond en dat hij de 1/2 centen niet krijgt. Hij geeft de computer opdracht om alle 1/2 centen over te maken op zijn salaris. De volgende maand krijgt hij 82.000 dollar. Dat klinkt beter! De baas van het bedrijf roept hem bij zich en Gus denkt dat dit het einde van zijn carrière is. Maar niets van dat. De baas wil hem gebruiken. Hij wil geld verdienen met koffie. Gus moet de koffieoogst in Columbia verwoesten. Hij moet een satelliet zo programmeren dat het verschrikkelijk slecht weer wordt in Columbia. Het lukt Gus, maar Superman (Christpher Reeve) steekt daar een stokje voor. Ze besluiten Superman uit te schakelen door Kryptoniet te maken. Gus weet echter één component niet en vult maar wat in op de computer. Ze geven de kryptoniet op slinkse wijze aan Superman, maar er gebeurd niets! Maar wacht er gebeurd wel wat. Superman doet allemaal slechte dingen! Zo zet hij de scheve toren van Pisa recht (slecht voor het toerisme) en doet hij meerdere slechte dingen. Om de baas van Gus te helpen een boot naar een andere kant te laten varen, slaat hij een gat in de romp, zodat alle olie eruit lekt (milieuramp). Steeds is hij te laat bij echte rampen en hij heeft er lol in. Tot dat een klein jongetje in het diepste van zijn ziel raakt. Zijn goed ik treed uit het lichaam van de kwade Superman en beide komen in gevecht. Superman moet daarna al zijn fouten weer rechtzetten (dus de rechte toren van Pisa moet weer scheef). Samen met Gus zorgt hij dat zijn baas niet de wereld macht kan overnemen.....

1983

31-12-06

Superman 4: the quest for peace.

sup 4

Clark Kent (Christopher Reeve) moet een hoofdstuk van zijn leven afsluiten. Zijn adoptieouders zijn overleden en hij wil de boerderij verkopen. In de schuur ligt echter het ruimteschip nog verborgen waarmee Clark naar de aarde is gekomen. Het schip geeft hem het laatste onderdeel van de planeet Krypton, waar Clark vandaan komt. Het schip met de stem van Clark's biologische moeder zegt dat dit laatste stukje Krypton Clark in uiterste nood kan helpen. Als hij het echter gebruikt zullen de allerlaatste banden met Krypton worden vernietigd.Ondertussen proberen de wereldleiders een oplossing te vinden in de nucleaire wapenwedloop. Maar niemand wil de eerste stap zetten. Clark en Lois (Margot Kidder) hebben op de krant een brief van een jongetje gehad waarin hij Superman vraagt te helpen. Omdat Clark nu geen enkele banden meer heeft met Krypton, besluit hij dat de aarde nu zijn planeet is en hij besluit te helpen. Iedere raket met een nucleaire lading die afgeschoten wordt, vangt Superman op in een groot net en als zijn net vol is, dan slingert hij alle raketten in de zon. Natuurlijk zijn er altijd mensen die balen van de goedheid van Superman. Eén van die mensen is Superman's aartsvijand, Lex Luthor (Gene Hackman). Hij wil juist geld verdienen aan de nucleaire wapens. Hij besluit zelf een Superman te maken, maar dan natuurlijk een slechte. Met wat DNA van superman en wat gegoochel met chemische stoffen stuurt Lex dit goedje met een raket de ruimte in. Superman zorgt ervoor dat dit goedje ook in de zon belandt. Met de kracht van de zon wordt er een slechte Superman gevormd die van Lex de naam Nuclear Man krijgt. Nuclear Man zorgt dat er weer allerlei rampen gebeuren die Superman moet weten te stoppen of althans de ellende moet proberen in te dammen. Maar uiteindelijk komen ze dan echt oog in oog met elkaar en wordt het een harde strijd. Zal Superman in staat zijn om de sterke Nuclear Man te stoppen en de wereld te redden tegen slechteriken als Lex Luthor?

1987

30-12-06

Superman returns.

superman returns5 jaar geleden, toen wetenschappers de overblijfselen/brokstukken van de planeet Krypton ontdekten, verdween Superman (Brandon Routh) plotseling van de aardbodem. Binnen afzienbare tijd klom de criminaliteit weer omhoog, en vroeg de mensheid zich vertwijfeld af waar hun rood-blauwe held was gebleven. Maanden, jaren verstreken, en de mensheid leerde weer op eigen voeten te staan. De herinnering aan Superman vervaagde en werd een onderdeel van het verleden. Lois Lane (Kate Bosworth) publiceerde zelfs het artikel “Waarom De Wereld Superman Niet Nodig Heeft”, en won daarmee de Pulitzerprijs. Het Superman hoofdstuk was hiermee afgesloten….Heden:Gedesillusioneerd is Superman weer met een klap op aarde teruggekomen. Zijn zoektocht naar zijn “roots”, en zijn hoop om misschien enkele overlevenden van zijn volk te vinden, is na een zoektocht van 5 jaar op niets uitgelopen. Tussen de brokstukken van wat eens zijn thuisplaneet was, heeft hij niets dan koude leegte gevonden.Als Clark Kent probeert hij op aarde zijn oude leventje weer op te pakken. Zijn moeder heeft door middel van kaarten en brieven haar best gedaan om zijn afwezigheid te verklaren, en zijn kennissenkring te laten geloven dat hij al deze jaren op reis is geweest. Zogezegd op zoek naar de zin en het doel van zijn leven. Clark heeft al snel door dat de wereld niet heeft stil gestaan. Het leven is ook zonder Superman doorgegaan. Zo ook voor Lois Lane, die nu een zoon en een verloofde heeft, en tevens een flinke wrok tegen Superman koestert. Alsof Clark hierdoor nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, is ook Lex Luthor (Kevin Spacey) weer met zijn criminele praktijken terug van weggeweest. Lex is namelijk vrijgesproken voor zijn misdaden tegen de mensheid omdat Superman destijds, als belangrijke getuige, tijdens de rechtzaak verstek heeft laten gaan. Met een op een verachtelijke manier vergaarde bron van inkomsten, is hij ditmaal van plan de wereld met buitenaardse technologie (Kryptonese technologie) op zijn knieën te krijgen, en hierbij Superman eindelijk te vernietigen.

2006

19-12-05

Batman.

Wanneer Batman (Adam West) en Robin (Burt Ward) getipt worden dat Commodore Schmidlapp (Reginald Denny) aan boord van zijn jacht in gevaar verkeert, zetten zij een reddingsmissie op touw. Maar de tip is een val, opgezet door de machtigste schurken aller tijden die er naar streven het dynamische duo voor eeuwig en altijd te vernietigen! Uitgerust met een zogenaamde dehydrator kunnen ze mensen in stof doen veranderen; Het vervaarlijke viertal is van plan om de wereld over te nemen! Kunnen de helden hun hoogvliegende heldhaftigheid en slimme snufjes gebruiken om op tijd Catwoman (Lee Meriwether) te ontzetten, de Penguin (Burgess Meredith) te bevriezen, de Joker (Cesar Romero) uit het voetlicht te manoeuvreren en de Riddler (Frank Gorshin) in het nauw te drijven?

1966

Batman.

Jack Napier (Jack Nicholson) werkt voor AXIS Chemicals en is geen vriendelijk baasje. Hij wil Gotham City overnemen maar is nu echter alleen maar een werknemer van degene die de touwtjes werkelijk in handen heeft. Als het hoofd van het bedrijf erachter komt dat zijn vriendin een verhouding heeft met Napier besluit hij wraak te nemen. Hij wil Napier laten vermoorden en lokt hem naar de fabriek. Hier wordt Napier echter geconfronteerd met een nieuwe fenomeen in Gotham City. Een grote Vleermuis.... “Batman”. Wie is dit? Hij is degene die ervoor zorgt dat Napier afzichtelijk verminkt raakt door een zuurbad en Napier zint op wraak en noemt zich “The Joker”. 
Overal in de stad heerst grote criminaliteit en telkens schiet Batman te hulp. Een journalist van de plaatselijke krant krijgt hulp van Vicky Vale (Kim Basinger). Zij is fotografe en wil een foto van Batman maken. Dit is echter erg moeilijk en bovendien wordt ze afgeleid door Bruce Wayne (Michael Keaton). Dit is een zeer rijke jongeman die erg afgezonderd in een kast van een woning (zeg maar kasteeltje) woont en af en toe zeer geheimzinnig is over zijn dagelijkse bezigheden. 
Joker is er op uit om Batman te ontmaskeren en wil tevens de macht over de stad. Hij laat in allerlei cosmetische middelen een chemische goedje aanbrengen waardoor men allerlei zenuwafwijkingen in het gezicht krijgt en verminkt wordt. Tijdens een parade gaat hij zelf zover dat de hele stad met dit goedje vergast gaat worden. Maar Batman houdt hem tegen en het komt tot een grotere confrontatie als de Joker Vicky ontvoerd en haar persoonlijk met het gas wil besmetten.
 
1989

Batman returns.

Gotham City wordt overheerst door criminaliteit. Tevens is de circusbende in de stad en deze bende zorgt o.a. voor roofover­val­len, inbraken en maatschappelijke onrust. De Circusbende staat onder leiding van de Penguin (Danny DeVito). Een afzichtelijk mannetje die dertig jaar geleden te vondeling is gelegd wegens zijn uiterlijk en zijn gedrag. Hij is in de riolen is opgegroeid en wil nu zijn weg naar boven werken. Degene die zich al behoorlijk in de hogere regionen van Gotham City begeeft is Max Shreck (Christopher Walken). Hij is een keiharde zakenman die alleen uit is op geld en daarvoor bereid is de stad op te geven.
Zijn secretaresse Selina Kyle (Michelle Pfeiffer) komt achter Max zijn snode plannen en Max vermoordt haar. Ze overleeft echter een val uit het raam, doordat straatkatten zich over haar ontfermen en ze ontpopt zich tot Catwoman met 9 levens. Een vrouw die tot haar doel heeft gemaakt om Max Shreck te verruïneren, maar die tegenstand krijgt van o.a. Batman (Michael Keaton) en Penguin. Penguin heeft een overeenkomst met Max gesloten.
Max zorgt dat Penquinman in de gemeente wordt opgenomen en zelfs burgemeester wordt en Penguin houdt zijn mond over de illegaal geloosde giffen in de riolering van de stad. Batman zou Batman niet zijn als hij achter al deze plannen komt en een stokje voor steekt. Hij heeft deze keer echter veel tegenstand en hij wordt continu in de val gelokt en public voor schut gezet. Redt Batman zich hieruit ?


 
1992

05:04 Gepost door Helliwood-man in Batman, DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: danny devito, michael keaton, michelle pfeiffer, 1992 |  Facebook |

Batman forever.

Two-Face (Tommy Lee Jones) haat Batman omdat hij er voor verantwoordelijk is dat zijn gezicht verminkt is. Hij doet er alles aan om Batman in de val te lokken. De Riddler (Jim Carrey) haat Batman omdat hij (als Bruce Wayne) geen geld wil pompen in een uitvinding van hem. Deze uitvinding kan mensen, via de TV, manipuleren iets te kopen. Maar, zoals de Riddler er achter komt, je kan 'm ook andersom ge­bruiken. Je kan er gedachten mee lezen en kennis uit de hersenen “zuigen”. Dit wordt zijn doel. Batman (Val Kilmer) moet dit zien te stoppen. Ondertussen blijkt Dr. Chase Meridian (een psychologe en gespeeld door Nicole Kidman) erg geïnteresseerd in Batman. Niet alleen als fenomeen, maar ook als man. Tijdens een circusoptreden in de stad neemt Two-Face de “macht” over en laat een bom ontploffen als Batman zich niet bekend maakt. Bruce Wayne doet dit, maar door alle tumult hoort niemand het. Batman kan niet komen helpen.
Onverwacht komt er hulp van een familie trapezewerkers. Tragisch genoeg komen 3 van de familieleden om in een dodelijke val, terwijl de vierde er voor zorgt dat de bom buiten de circustent ontploft. Batman voelt zich verantwoordelijk en neemt de jongeman (Chris O'Donnell) in huis. Deze is nogal rebels en Alfred, de eeuwige oude butler van Batman, ziet de jeugd in deze jongen. Hij kan Batman mooi helpen in zijn strijd tegen het kwaad. Batman is hier vierkant tegen, maar Robin weet hem te overtuigen, na een reddingsoperatie die goed verloopt. 
De strijd tussen goed en kwaad gaat voort....


 
1995

04:58 Gepost door Helliwood-man in Batman, DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: val kilmer, tommy lee jones, 1995, jim carey, nicole kidman |  Facebook |

Batman & Robin.

Mister Freeze (Arnold Schwarzenegger) leeft continu in een life-suit die hem op -18 graden houdt. Door een ongeluk is hij genoodzaakt sterk onderkoeld verder te leven. Om zijn pak werkende te houden heeft hij diamanten nodig. Veel diamanten. Zijn wapen is een ijskanon. Alles wat hiermee in aanraking komt, bevriest. Als alles hem tegen zit, is hij van plan eeuwige winter over Gotham City uit te roepen. Dit wil hij doen met de Ruimte telescoop die Bruce Wayne (George Clooney)aan Gotham City geschonken heeft, en die werkt op zeer veel en zeer grote diamanten.
Poison Ivy (Uma Thurman) is van een sullige assistentje in een “giftige diva” veranderd na een ongeluk in een lab. Haar lippen zijn dodelijk giftig en ze verspreidt een lokmiddel die mannen het hoofd op hol brengt en zij doen dan alles voor haar. Zij is boos op Bruce Wayne omdat hij geen geld wil inzamelen om de flora en fauna van de wereld te redden, ten koste van de mensen. Mister Freeze en Poison Ivy besluiten samen Batman te grazen nemen, want hij is degene die hen kan stoppen. Dat hij hulp heeft van Robin (Chris O'Donnell) maakt het alleen maar moeilijker.
Batman is niet alleen belast met het tegen houden van Mr. Freeze en Poison Ivy, ook maakt hij zich zorgen over Alfred, zijn oude butler. Hij is stervende. Batman is dan ook blij als Barbara (Alicia Silverstone), het nichtje van Alfred in huis komt. Alfred is echter misschien stervende, hij is niet gek en hij zorgt dat Barbara op te hoogte gesteld wordt van Batman & Robin, die hebben het immers razend druk. Barbara besluit hen een handje te helpen in de vorm van Batgirl.


 
1998

Batman begins.

Bruce Wayne (Christian Bale) heeft in zijn leven al heel wat meegemaakt en heeft ook een paar vervelende trauma's opgelopen waar hij maar niet vanaf komt. Het ene is dat hij panisch van angst is voor vleermuizen. Dit is gekomen doordat hij tijdens het spelen op het enorme landgoed van zijn vader in een diepe put is gevallen. Daar werd hij overvallen en aangevallen door duizenden vleermuizen die daar leefden.
Het andere trauma heeft hij opgelopen op de avond dat hij met zijn ouders naar een operavoorstelling gaat. Hier wordt Bruce bang als zich op het toneel vleermuisachtige mensen hun spel opvoeren. Omdat Bruce bang is wil hij eerder weg. Via de achteruitgang vertrekken ze. Daar worden zijn ouders echter vermoord door zwerver Joe Chill omdat hij geld en juwelen wilde. Bruce ziet alles gebeuren. Hierdoor kan Chill wel opgepakt worden en verdwijnt hij achter de tralies.
Bruce wordt opgevoed door Butler Alfred (Michael Caine) en een aantal jaren is Bruce uit Gotham City weg. Hij komt echter terug om het proces over de vrijlating van Chill mee te maken. Chill heeft namelijk informatie die maffiabaas Carmine Falcone (Tom Wilkinson) achter slot en grendel kan krijgen. Chill wordt dan ook vrijgelaten en Bruce staat klaar met een pistool om wraak te nemen op de moord van zijn ouders. Maar iemand is hem voor en Chill wordt vermoord. Bruce weet niet wat hij met zijn gevoelens moet doen. De wraak en de ongerechtigheid doen pijn. Zijn jeugdvriendin Rachel (Katie Holmes) is inmiddels werkzaam bij de officier van Justitie en die laat hem zien hoe slecht Gotham is geworden. De ondergrondse Narrows-buurt is een poel van verderf en criminaliteit. Rachel probeert via legale weg mensen als Falcone te pakken te krijgen. Ze legt Bruce uit dat wraak geen oplossing is. Toch zet ze hem af bij Falcone. Maar door Falcone wordt Bruce ronduit uitgelachen en vernederd en Bruce ziet in dat hij niets kan veranderen in Gotham.
Bruce besluit Gotham te laten voor wat het is en stapt op een boot naar Azië. Daar leeft hij aan de zelfkant van de samenleving en wordt betrapt op stelen en beland in een gevangenis. Hier moet hij vechten om te overleven. Daar wordt hij echter opgemerkt door een lid van de Legue Of Shadows. Een groep mensen die vecht tegen corruptie en criminaliteit. Ducard (Liam Neeson) ziet in Bruce een goed lid door de vele trauma's die deze jongeman heeft opgelopen. In de hooggebergte van Azië wordt Bruce opgeleid in de Ninja-vechtwijze en leert hij zijn angsten onder ogen te zien en te gebruiken in zijn eigen voordeel. Hij krijgt les in verschillende vechttechnieken. Als hij als laatste test een crimineel moet vermoorden weigert hij. Hij hoort namelijk dat de Legue er niet voor terugdeinst om vele onschuldige mensen te doden in het proces om criminelen uit te schakelen. Hij keert zich tegen de Legue en roeit hen bijna uit.
Bruce gaat terug naar Gotham waar hij het bedrijf van zijn vader aantreft onder de leiding van Mr. Earle (Rutger Hauer). Hij vraagt Earle om een baan en wil beginnen op de afdeling wetenschappelijke toepassingen. Daar leert hij Lucius Fox (Morgan Freeman) kennen. Hij laat Bruce een aantal prototypes van uitvindingen zien die nooit gebruikt zijn. En Bruce krijgt een idee. Zijn idee krijgt een solide vorm als Bruce een grot onder Wayne Manor vindt, waar de vleermuizen huizen. Hij besluit een symbool te worden dat recht laat zegevieren in Gotham zonder dat dit zijn persoon aantast. Hij wil angst zaaien onder de criminelen en ze uit de weg ruimen. Samen met Alfred en de uitvindingen van Wayne Enterprises wordt Batman 'geboren'.
En zijn eerste taak is Carmine Falcone uitschakelen en overleveren aan agent Gordon (Gary Oldman) de man die Bruce ook heeft opgevangen na de dood van zijn ouders. Maar al snel blijkt dat er een geheime organisatie het op de stad heeft voorzien. De ramp die Gotham te wachten staat zal iedereen het leven kosten, crimineel of niet. En er is maar één man die dit kan tegenhouden.... Batman!2005

22-01-05

Catwoman.

Met: Halle Berry, Sharon Stone.
Patience Philips is dood... maar toch springlevend! Ze ontdekte het geheim achter de anti-verouderingscrème van een cosmeticabedrijf en moest haar nieuwsgierigheid met de dood bekopen. Maar mystieke katten hebben haar weer tot leven gewekt en met superkrachten uitgerust. Haar wraak zal zoet zijn!
 
2004

Bekijk de trailer:
http://www.apple.com/trailers/wb/catwoman/large.html

19:48 Gepost door Helliwood-man in DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: halle berry, sharon stone, 2004 |  Facebook |

15-02-04

The return of Swamp Thing.

Met: Dick Durock, Heather Locklear, Louis Jourdan.
Een beeldschone tuinierster brengt een bezoek aan haar stiefvader om uit te zoeken waar haar moeder zo plotseling aan is overleden. Haar stiefvader wil haar vermoorden om z'n onsterfelijkheidsserum te maken, maar Swamp Thing komt haar te hulp. Arcane laat zich echter niet van zijn plan afbrengen. Hij stuurt een stel huurlingen op het onwaarschijnlijke liefdespaartje af en bewapend ze met bazooka's, jetski's, raketwerpers, vlammenwerpers, een moerasboot en jeeps...
 
1989

Bekijk de trailer:
http://videodetective.com/home.asp?PublishedID=864&Vi...#

04:14 Gepost door Helliwood-man in DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-04

Swamp Thing.

Met: Adrienne Barbeau, Louis Jourdan, Dick Durock.
Diep in de moerassen van Florida hebben de briljante wetenschapper Alec Holland en de sexy regeringsambtenaar Alice Cable een geheime formule ontwikkeld die de honger in de wereld zou kunnen stoppen. Zij weten echter niet dat hun aartsvijand Arcane van plan is om het serum te stelen. Hij plundert het lab, kidnapt Alice en doordrenkt Holland met de chermicaliën en laat hem voor dood achter in het moeras. Gemuteerd door zijn eigen formule, verandert Holland in 'Swamp Thing'; half menselijk / half plant, die niets uit de weg gaat om de mooie Alice te redden en de kwaadaardige Arcane te verslaan... zelfs al kost hem dit zijn eigen leven...
 
1981

Bekijk een fragment:
http://videodetective.com/home.asp?PublishedID=2521&V...

17:51 Gepost door Helliwood-man in DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |