11-04-18

Justice League.

2017,Ben Affleck, henry cavill,Gal Gadot

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden - Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash- is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

2017

12-12-16

Suicide squad.

suicide squad

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

2016

08-08-16

Batman v. Superman: dawn of justice.

batman,superman,wonder woman

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

2016

26-08-14

The Dark Knight rises.

batman

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

 

2012

25-02-09

The Dark Knight.

2 batman

Gotham City. De Joker (Heath Ledger) berooft een maffia-bank en doodt vervolgens al zijn handlangers, zodat hij al het geld kan houden. Die nacht verstoren enkele Batman-imitators een ontmoeting tussen een criminele bende en de Scarecrow. De echte Batman (Christian Bale) kan nog net voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, maar komt er ook achter dat zijn hulpmiddelen beperkt zijn. Hij vraagt daarom aan Lucius Fox (Morgan Freeman) nieuwe en betere hulpmiddelen te maken.
Terwijl er dus verschillende criminele organisaties Gotham City onveilig maken, bundelen Bruce Wayne, ook wel Batman, en Lt. James Gordon (Gary Oldman) hun krachten. Samen proberen zij deze chaos tegen te gaan die Gotham City momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans nieuwste en ergste vijand, The Joker: een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde. Ondertussen blijkt dat Batman niet meer de enige held van Gotham City is, want de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) houdt huis onder de schurken, ook al doet hij dat in de rechtbank.
Als Batman de taak op zich neemt om met de psychotische The Joker in te rekenen, keert de opinie tegen hem.

2008

19-12-05

Batman.

Wanneer Batman (Adam West) en Robin (Burt Ward) getipt worden dat Commodore Schmidlapp (Reginald Denny) aan boord van zijn jacht in gevaar verkeert, zetten zij een reddingsmissie op touw. Maar de tip is een val, opgezet door de machtigste schurken aller tijden die er naar streven het dynamische duo voor eeuwig en altijd te vernietigen! Uitgerust met een zogenaamde dehydrator kunnen ze mensen in stof doen veranderen; Het vervaarlijke viertal is van plan om de wereld over te nemen! Kunnen de helden hun hoogvliegende heldhaftigheid en slimme snufjes gebruiken om op tijd Catwoman (Lee Meriwether) te ontzetten, de Penguin (Burgess Meredith) te bevriezen, de Joker (Cesar Romero) uit het voetlicht te manoeuvreren en de Riddler (Frank Gorshin) in het nauw te drijven?

1966

Batman.

Jack Napier (Jack Nicholson) werkt voor AXIS Chemicals en is geen vriendelijk baasje. Hij wil Gotham City overnemen maar is nu echter alleen maar een werknemer van degene die de touwtjes werkelijk in handen heeft. Als het hoofd van het bedrijf erachter komt dat zijn vriendin een verhouding heeft met Napier besluit hij wraak te nemen. Hij wil Napier laten vermoorden en lokt hem naar de fabriek. Hier wordt Napier echter geconfronteerd met een nieuwe fenomeen in Gotham City. Een grote Vleermuis.... “Batman”. Wie is dit? Hij is degene die ervoor zorgt dat Napier afzichtelijk verminkt raakt door een zuurbad en Napier zint op wraak en noemt zich “The Joker”. 
Overal in de stad heerst grote criminaliteit en telkens schiet Batman te hulp. Een journalist van de plaatselijke krant krijgt hulp van Vicky Vale (Kim Basinger). Zij is fotografe en wil een foto van Batman maken. Dit is echter erg moeilijk en bovendien wordt ze afgeleid door Bruce Wayne (Michael Keaton). Dit is een zeer rijke jongeman die erg afgezonderd in een kast van een woning (zeg maar kasteeltje) woont en af en toe zeer geheimzinnig is over zijn dagelijkse bezigheden. 
Joker is er op uit om Batman te ontmaskeren en wil tevens de macht over de stad. Hij laat in allerlei cosmetische middelen een chemische goedje aanbrengen waardoor men allerlei zenuwafwijkingen in het gezicht krijgt en verminkt wordt. Tijdens een parade gaat hij zelf zover dat de hele stad met dit goedje vergast gaat worden. Maar Batman houdt hem tegen en het komt tot een grotere confrontatie als de Joker Vicky ontvoerd en haar persoonlijk met het gas wil besmetten.
 
1989

Batman returns.

Gotham City wordt overheerst door criminaliteit. Tevens is de circusbende in de stad en deze bende zorgt o.a. voor roofover­val­len, inbraken en maatschappelijke onrust. De Circusbende staat onder leiding van de Penguin (Danny DeVito). Een afzichtelijk mannetje die dertig jaar geleden te vondeling is gelegd wegens zijn uiterlijk en zijn gedrag. Hij is in de riolen is opgegroeid en wil nu zijn weg naar boven werken. Degene die zich al behoorlijk in de hogere regionen van Gotham City begeeft is Max Shreck (Christopher Walken). Hij is een keiharde zakenman die alleen uit is op geld en daarvoor bereid is de stad op te geven.
Zijn secretaresse Selina Kyle (Michelle Pfeiffer) komt achter Max zijn snode plannen en Max vermoordt haar. Ze overleeft echter een val uit het raam, doordat straatkatten zich over haar ontfermen en ze ontpopt zich tot Catwoman met 9 levens. Een vrouw die tot haar doel heeft gemaakt om Max Shreck te verruïneren, maar die tegenstand krijgt van o.a. Batman (Michael Keaton) en Penguin. Penguin heeft een overeenkomst met Max gesloten.
Max zorgt dat Penquinman in de gemeente wordt opgenomen en zelfs burgemeester wordt en Penguin houdt zijn mond over de illegaal geloosde giffen in de riolering van de stad. Batman zou Batman niet zijn als hij achter al deze plannen komt en een stokje voor steekt. Hij heeft deze keer echter veel tegenstand en hij wordt continu in de val gelokt en public voor schut gezet. Redt Batman zich hieruit ?


 
1992

05:04 Gepost door Helliwood-man in Batman, DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: danny devito, michael keaton, michelle pfeiffer, 1992 |  Facebook |

Batman forever.

Two-Face (Tommy Lee Jones) haat Batman omdat hij er voor verantwoordelijk is dat zijn gezicht verminkt is. Hij doet er alles aan om Batman in de val te lokken. De Riddler (Jim Carrey) haat Batman omdat hij (als Bruce Wayne) geen geld wil pompen in een uitvinding van hem. Deze uitvinding kan mensen, via de TV, manipuleren iets te kopen. Maar, zoals de Riddler er achter komt, je kan 'm ook andersom ge­bruiken. Je kan er gedachten mee lezen en kennis uit de hersenen “zuigen”. Dit wordt zijn doel. Batman (Val Kilmer) moet dit zien te stoppen. Ondertussen blijkt Dr. Chase Meridian (een psychologe en gespeeld door Nicole Kidman) erg geïnteresseerd in Batman. Niet alleen als fenomeen, maar ook als man. Tijdens een circusoptreden in de stad neemt Two-Face de “macht” over en laat een bom ontploffen als Batman zich niet bekend maakt. Bruce Wayne doet dit, maar door alle tumult hoort niemand het. Batman kan niet komen helpen.
Onverwacht komt er hulp van een familie trapezewerkers. Tragisch genoeg komen 3 van de familieleden om in een dodelijke val, terwijl de vierde er voor zorgt dat de bom buiten de circustent ontploft. Batman voelt zich verantwoordelijk en neemt de jongeman (Chris O'Donnell) in huis. Deze is nogal rebels en Alfred, de eeuwige oude butler van Batman, ziet de jeugd in deze jongen. Hij kan Batman mooi helpen in zijn strijd tegen het kwaad. Batman is hier vierkant tegen, maar Robin weet hem te overtuigen, na een reddingsoperatie die goed verloopt. 
De strijd tussen goed en kwaad gaat voort....


 
1995

04:58 Gepost door Helliwood-man in Batman, DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: val kilmer, tommy lee jones, 1995, jim carey, nicole kidman |  Facebook |

Batman & Robin.

Mister Freeze (Arnold Schwarzenegger) leeft continu in een life-suit die hem op -18 graden houdt. Door een ongeluk is hij genoodzaakt sterk onderkoeld verder te leven. Om zijn pak werkende te houden heeft hij diamanten nodig. Veel diamanten. Zijn wapen is een ijskanon. Alles wat hiermee in aanraking komt, bevriest. Als alles hem tegen zit, is hij van plan eeuwige winter over Gotham City uit te roepen. Dit wil hij doen met de Ruimte telescoop die Bruce Wayne (George Clooney)aan Gotham City geschonken heeft, en die werkt op zeer veel en zeer grote diamanten.
Poison Ivy (Uma Thurman) is van een sullige assistentje in een “giftige diva” veranderd na een ongeluk in een lab. Haar lippen zijn dodelijk giftig en ze verspreidt een lokmiddel die mannen het hoofd op hol brengt en zij doen dan alles voor haar. Zij is boos op Bruce Wayne omdat hij geen geld wil inzamelen om de flora en fauna van de wereld te redden, ten koste van de mensen. Mister Freeze en Poison Ivy besluiten samen Batman te grazen nemen, want hij is degene die hen kan stoppen. Dat hij hulp heeft van Robin (Chris O'Donnell) maakt het alleen maar moeilijker.
Batman is niet alleen belast met het tegen houden van Mr. Freeze en Poison Ivy, ook maakt hij zich zorgen over Alfred, zijn oude butler. Hij is stervende. Batman is dan ook blij als Barbara (Alicia Silverstone), het nichtje van Alfred in huis komt. Alfred is echter misschien stervende, hij is niet gek en hij zorgt dat Barbara op te hoogte gesteld wordt van Batman & Robin, die hebben het immers razend druk. Barbara besluit hen een handje te helpen in de vorm van Batgirl.


 
1998

Batman begins.

Bruce Wayne (Christian Bale) heeft in zijn leven al heel wat meegemaakt en heeft ook een paar vervelende trauma's opgelopen waar hij maar niet vanaf komt. Het ene is dat hij panisch van angst is voor vleermuizen. Dit is gekomen doordat hij tijdens het spelen op het enorme landgoed van zijn vader in een diepe put is gevallen. Daar werd hij overvallen en aangevallen door duizenden vleermuizen die daar leefden.
Het andere trauma heeft hij opgelopen op de avond dat hij met zijn ouders naar een operavoorstelling gaat. Hier wordt Bruce bang als zich op het toneel vleermuisachtige mensen hun spel opvoeren. Omdat Bruce bang is wil hij eerder weg. Via de achteruitgang vertrekken ze. Daar worden zijn ouders echter vermoord door zwerver Joe Chill omdat hij geld en juwelen wilde. Bruce ziet alles gebeuren. Hierdoor kan Chill wel opgepakt worden en verdwijnt hij achter de tralies.
Bruce wordt opgevoed door Butler Alfred (Michael Caine) en een aantal jaren is Bruce uit Gotham City weg. Hij komt echter terug om het proces over de vrijlating van Chill mee te maken. Chill heeft namelijk informatie die maffiabaas Carmine Falcone (Tom Wilkinson) achter slot en grendel kan krijgen. Chill wordt dan ook vrijgelaten en Bruce staat klaar met een pistool om wraak te nemen op de moord van zijn ouders. Maar iemand is hem voor en Chill wordt vermoord. Bruce weet niet wat hij met zijn gevoelens moet doen. De wraak en de ongerechtigheid doen pijn. Zijn jeugdvriendin Rachel (Katie Holmes) is inmiddels werkzaam bij de officier van Justitie en die laat hem zien hoe slecht Gotham is geworden. De ondergrondse Narrows-buurt is een poel van verderf en criminaliteit. Rachel probeert via legale weg mensen als Falcone te pakken te krijgen. Ze legt Bruce uit dat wraak geen oplossing is. Toch zet ze hem af bij Falcone. Maar door Falcone wordt Bruce ronduit uitgelachen en vernederd en Bruce ziet in dat hij niets kan veranderen in Gotham.
Bruce besluit Gotham te laten voor wat het is en stapt op een boot naar Azië. Daar leeft hij aan de zelfkant van de samenleving en wordt betrapt op stelen en beland in een gevangenis. Hier moet hij vechten om te overleven. Daar wordt hij echter opgemerkt door een lid van de Legue Of Shadows. Een groep mensen die vecht tegen corruptie en criminaliteit. Ducard (Liam Neeson) ziet in Bruce een goed lid door de vele trauma's die deze jongeman heeft opgelopen. In de hooggebergte van Azië wordt Bruce opgeleid in de Ninja-vechtwijze en leert hij zijn angsten onder ogen te zien en te gebruiken in zijn eigen voordeel. Hij krijgt les in verschillende vechttechnieken. Als hij als laatste test een crimineel moet vermoorden weigert hij. Hij hoort namelijk dat de Legue er niet voor terugdeinst om vele onschuldige mensen te doden in het proces om criminelen uit te schakelen. Hij keert zich tegen de Legue en roeit hen bijna uit.
Bruce gaat terug naar Gotham waar hij het bedrijf van zijn vader aantreft onder de leiding van Mr. Earle (Rutger Hauer). Hij vraagt Earle om een baan en wil beginnen op de afdeling wetenschappelijke toepassingen. Daar leert hij Lucius Fox (Morgan Freeman) kennen. Hij laat Bruce een aantal prototypes van uitvindingen zien die nooit gebruikt zijn. En Bruce krijgt een idee. Zijn idee krijgt een solide vorm als Bruce een grot onder Wayne Manor vindt, waar de vleermuizen huizen. Hij besluit een symbool te worden dat recht laat zegevieren in Gotham zonder dat dit zijn persoon aantast. Hij wil angst zaaien onder de criminelen en ze uit de weg ruimen. Samen met Alfred en de uitvindingen van Wayne Enterprises wordt Batman 'geboren'.
En zijn eerste taak is Carmine Falcone uitschakelen en overleveren aan agent Gordon (Gary Oldman) de man die Bruce ook heeft opgevangen na de dood van zijn ouders. Maar al snel blijkt dat er een geheime organisatie het op de stad heeft voorzien. De ramp die Gotham te wachten staat zal iedereen het leven kosten, crimineel of niet. En er is maar één man die dit kan tegenhouden.... Batman!2005