19-12-05

Batman & Robin.

Mister Freeze (Arnold Schwarzenegger) leeft continu in een life-suit die hem op -18 graden houdt. Door een ongeluk is hij genoodzaakt sterk onderkoeld verder te leven. Om zijn pak werkende te houden heeft hij diamanten nodig. Veel diamanten. Zijn wapen is een ijskanon. Alles wat hiermee in aanraking komt, bevriest. Als alles hem tegen zit, is hij van plan eeuwige winter over Gotham City uit te roepen. Dit wil hij doen met de Ruimte telescoop die Bruce Wayne (George Clooney)aan Gotham City geschonken heeft, en die werkt op zeer veel en zeer grote diamanten.
Poison Ivy (Uma Thurman) is van een sullige assistentje in een “giftige diva” veranderd na een ongeluk in een lab. Haar lippen zijn dodelijk giftig en ze verspreidt een lokmiddel die mannen het hoofd op hol brengt en zij doen dan alles voor haar. Zij is boos op Bruce Wayne omdat hij geen geld wil inzamelen om de flora en fauna van de wereld te redden, ten koste van de mensen. Mister Freeze en Poison Ivy besluiten samen Batman te grazen nemen, want hij is degene die hen kan stoppen. Dat hij hulp heeft van Robin (Chris O'Donnell) maakt het alleen maar moeilijker.
Batman is niet alleen belast met het tegen houden van Mr. Freeze en Poison Ivy, ook maakt hij zich zorgen over Alfred, zijn oude butler. Hij is stervende. Batman is dan ook blij als Barbara (Alicia Silverstone), het nichtje van Alfred in huis komt. Alfred is echter misschien stervende, hij is niet gek en hij zorgt dat Barbara op te hoogte gesteld wordt van Batman & Robin, die hebben het immers razend druk. Barbara besluit hen een handje te helpen in de vorm van Batgirl.


 
1998

De commentaren zijn gesloten.