19-12-05

Batman returns.

Gotham City wordt overheerst door criminaliteit. Tevens is de circusbende in de stad en deze bende zorgt o.a. voor roofover­val­len, inbraken en maatschappelijke onrust. De Circusbende staat onder leiding van de Penguin (Danny DeVito). Een afzichtelijk mannetje die dertig jaar geleden te vondeling is gelegd wegens zijn uiterlijk en zijn gedrag. Hij is in de riolen is opgegroeid en wil nu zijn weg naar boven werken. Degene die zich al behoorlijk in de hogere regionen van Gotham City begeeft is Max Shreck (Christopher Walken). Hij is een keiharde zakenman die alleen uit is op geld en daarvoor bereid is de stad op te geven.
Zijn secretaresse Selina Kyle (Michelle Pfeiffer) komt achter Max zijn snode plannen en Max vermoordt haar. Ze overleeft echter een val uit het raam, doordat straatkatten zich over haar ontfermen en ze ontpopt zich tot Catwoman met 9 levens. Een vrouw die tot haar doel heeft gemaakt om Max Shreck te verruïneren, maar die tegenstand krijgt van o.a. Batman (Michael Keaton) en Penguin. Penguin heeft een overeenkomst met Max gesloten.
Max zorgt dat Penquinman in de gemeente wordt opgenomen en zelfs burgemeester wordt en Penguin houdt zijn mond over de illegaal geloosde giffen in de riolering van de stad. Batman zou Batman niet zijn als hij achter al deze plannen komt en een stokje voor steekt. Hij heeft deze keer echter veel tegenstand en hij wordt continu in de val gelokt en public voor schut gezet. Redt Batman zich hieruit ?


 
1992

05:04 Gepost door Helliwood-man in Batman, DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: danny devito, michael keaton, michelle pfeiffer, 1992 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.