19-12-05

Batman forever.

Two-Face (Tommy Lee Jones) haat Batman omdat hij er voor verantwoordelijk is dat zijn gezicht verminkt is. Hij doet er alles aan om Batman in de val te lokken. De Riddler (Jim Carrey) haat Batman omdat hij (als Bruce Wayne) geen geld wil pompen in een uitvinding van hem. Deze uitvinding kan mensen, via de TV, manipuleren iets te kopen. Maar, zoals de Riddler er achter komt, je kan 'm ook andersom ge­bruiken. Je kan er gedachten mee lezen en kennis uit de hersenen “zuigen”. Dit wordt zijn doel. Batman (Val Kilmer) moet dit zien te stoppen. Ondertussen blijkt Dr. Chase Meridian (een psychologe en gespeeld door Nicole Kidman) erg geïnteresseerd in Batman. Niet alleen als fenomeen, maar ook als man. Tijdens een circusoptreden in de stad neemt Two-Face de “macht” over en laat een bom ontploffen als Batman zich niet bekend maakt. Bruce Wayne doet dit, maar door alle tumult hoort niemand het. Batman kan niet komen helpen.
Onverwacht komt er hulp van een familie trapezewerkers. Tragisch genoeg komen 3 van de familieleden om in een dodelijke val, terwijl de vierde er voor zorgt dat de bom buiten de circustent ontploft. Batman voelt zich verantwoordelijk en neemt de jongeman (Chris O'Donnell) in huis. Deze is nogal rebels en Alfred, de eeuwige oude butler van Batman, ziet de jeugd in deze jongen. Hij kan Batman mooi helpen in zijn strijd tegen het kwaad. Batman is hier vierkant tegen, maar Robin weet hem te overtuigen, na een reddingsoperatie die goed verloopt. 
De strijd tussen goed en kwaad gaat voort....


 
1995

04:58 Gepost door Helliwood-man in Batman, DC COMICS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: val kilmer, tommy lee jones, 1995, jim carey, nicole kidman |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.