19-12-05

Batman.

Jack Napier (Jack Nicholson) werkt voor AXIS Chemicals en is geen vriendelijk baasje. Hij wil Gotham City overnemen maar is nu echter alleen maar een werknemer van degene die de touwtjes werkelijk in handen heeft. Als het hoofd van het bedrijf erachter komt dat zijn vriendin een verhouding heeft met Napier besluit hij wraak te nemen. Hij wil Napier laten vermoorden en lokt hem naar de fabriek. Hier wordt Napier echter geconfronteerd met een nieuwe fenomeen in Gotham City. Een grote Vleermuis.... “Batman”. Wie is dit? Hij is degene die ervoor zorgt dat Napier afzichtelijk verminkt raakt door een zuurbad en Napier zint op wraak en noemt zich “The Joker”. 
Overal in de stad heerst grote criminaliteit en telkens schiet Batman te hulp. Een journalist van de plaatselijke krant krijgt hulp van Vicky Vale (Kim Basinger). Zij is fotografe en wil een foto van Batman maken. Dit is echter erg moeilijk en bovendien wordt ze afgeleid door Bruce Wayne (Michael Keaton). Dit is een zeer rijke jongeman die erg afgezonderd in een kast van een woning (zeg maar kasteeltje) woont en af en toe zeer geheimzinnig is over zijn dagelijkse bezigheden. 
Joker is er op uit om Batman te ontmaskeren en wil tevens de macht over de stad. Hij laat in allerlei cosmetische middelen een chemische goedje aanbrengen waardoor men allerlei zenuwafwijkingen in het gezicht krijgt en verminkt wordt. Tijdens een parade gaat hij zelf zover dat de hele stad met dit goedje vergast gaat worden. Maar Batman houdt hem tegen en het komt tot een grotere confrontatie als de Joker Vicky ontvoerd en haar persoonlijk met het gas wil besmetten.
 
1989

De commentaren zijn gesloten.